×

Categorii

Produse noi

Toate produsele noi

Pardoseala pentru terenurile de tenis

Publicat: 2018-09-04 15:00:36
Categorii: Articole informative

Ne-am gandit sa incepem Seria Pardoseala pentru terenurile de sport! Practic, aceasta serie consista in mini-articole menite sa te indrume catre alegerea celei mai bune pardoseli pentru terenul tau de sport. Fie ca detii unul, fie ca iti doresti sa amenajezi unul pe viitor, aceasta serie te va ajuta!

Deoarece in ultima vreme, tenisul a devenit un sport indragit de toata lumea, in special de romani, vom incepe seria cu terenurile de tenis. Dupa cum bine stiti, acest sport se poate practica atat outdoor, cat si indoor, iar tipurile de pardoseala folosite pentru aceste locatii difera.

Daca dorim sa ne amenajam propriul nostru teren de tenis, atunci trebuie sa cunoastem dimensiunile unui astfel de teren. Ca jocul sa se desfasoare in conditii optime, terenul de tenis trebuie sa aiba o suprafata de minim 34x17m. Dimensiunile suprafetei de joc sunt urmatoarele:

- lungime 23,78 m

- latime 8,23 m, in cazul unui joc simplu, iar in cazul unui joc la dublu – 10,97 m.

 

Pardoselile sportive sunt special create pentru practicarea sporturilor in conditii excelente si sunt facute sa reziste la:  

- frecare

- socuri mecanice

- deformare

- uzura si alti factori externi

Asadar, pentru terenurile de tenis amplasate in aer liber, pardoseala trebuie sa fie rezistenta la intemperii si sa aiba caracteristici tehnice optime pentru a ajuta sportivii sa atinga performante maxime, in conditii sigure.  Tipurile de pardoseala pe care noi le propunem pentru construirea unui teren de tenis outdoor sunt:

-Fonner Sport de exterior (pardoseala modulara din polipropilena, care se monteaza usor prin imbinare, datorita sistemului interlocking si este facuta special pentru a rezista la conditiile meteo nefavorabile si la temperaturi extreme)

-Pardoseli poliuretanice tip tartan (tartan-ul este un material special din mastic sintetic elastic, folosit pentru amenajarea pistelor de atletism si a terenurilor sportive pentru a impermeabiliza si a mari rezistenta terenului la intemperii)

-Gazon sintetic

-Zgura

 

Pentru terenurilor de tenis indoor, recomandam folosirea urmatoarelor pardoseli:

-Pardoseala Fonner Sport de interior (varianta de interior, neventilata, a pardoselii Fonner Sport de exterior.)

-Flexi-Tile (pardoseala modulara din PVC care se monteaza tot prin imbinare, fiind antiderapanta este perfecta pentru terenurile indoor)

-Parchet sportiv

 

Oricare din aceste pardoseli reprezinta o alegere excelenta pentru un teren de tenis. Am ales sa includem si pardoselile Fonner Sport si Flexi-Tile, deoarece au ajuns in topul pardoselilor preferate de salile si terenurile de sport din toata lumea, datorita rezistentei si caracteristicilor tehnice ale acestora, care le ofera sportivilor un mediu sigur pentru a face performanta.

Daca iti doresti mai multe detalii despre pardoselile sportive, poti “rasfoi” paginile virtuale ale site-ului nostru si daca nu gasesti ce cauti, ne poti contacta oricand!

Continuam seria cu pardoseli pentru terenurile de volei...

Distribuie:

Ai un proiect? Scrie-ne aici