Produse noi

Toate produsele noi

Ultimele recenzii ale produselor

The customer has rated the product but has not posted a review, or the review is pending moderation
De alex alex pe iul 5, 2019
The customer has rated the product but has not posted a review, or the review is pending moderation
De Robert Dalcu Robert Dalcu pe mar 26, 2018
The customer has rated the product but has not posted a review, or the review is pending moderation
De Robert Dalcu Robert Dalcu pe feb 13, 2018

Recenziile magazinului ( 0 ) RSS Feed
0 1 2 3 4 (0/5)

Momentan nu exista niciun review al magazinului

Problemele vopselelor epoxidice

Published : 2018-11-07 16:30:20
Categories : Articole informative

Vremea rece a inceput sa-si arate coltii si in urmatoarea perioada, podelele vor avea de suferit. Fie ca vorbim de zapada, apa sau noroi, intr-un atelier de detailing sau un service auto este inevitabila murdarirea podelei, si mai rau, deteriorarea acesteia.

Dupa cum stim, majoritatea atelierelor si service-urilor opteaza pentru vopseaua epoxidica, din varii motive. Totusi, chiar daca aceasta pare cea mai buna solutie de moment, nu ofera perspective pe termen lung din cauza marilor probleme ale vopselei epoxidice si a hibelor pe care le are.

In primul rand, nu este facuta sa reziste la trafic intens si nici la vreme nefavorbila, astfel ca daca vii iarna de afara cu zapada si noroi, in timp, vopseaua se crapa si se exfoliaza. In medie, din experienta, va spunem ca aceasta nu dureaza mai mult de 2 ani. In principiu, chiar daca este aplicata corect, exista riscul ca ea sa se exfolieze.

In al doilea rand, procesele de pregatire inainte de aplicare si cel de aplicare propriu-zisa sunt greoaie si migaloase. Podeaua trebuie degresata, curatata extrem de bine, iar activitatea trebuie sistata pe o perioada de cateva zile, pana se usuca vopseaua. Daca vopseaua nu a fost aplicata cum trebuie, se va crapa mult mai repede, iar partile care se exfoliaza, trebuie peticite.

Cum scapi de problemele exfolierii vopselei epoxidice?

Din pacate, nu prea ai cum sa scapi de aceste probleme si nici nu ai cum sa le previi. Chiar daca esti atent, chiar daca pui cea mai de calitate vopsea, dupa 2 ani problemele vor aparea. Am mai vorbit despre diferentele intre vopseaua epoxidica si pardoseala modulara, iar articolul il poti gasi AICI, insa acum vrem sa lamurim doar problema epoxidicii.

De ce nu e rentabil sa aplici o astfel de vopsea?

Pentru ca vei ajunge sa investesti mai mult in ea, pe termen lung, decat daca ai alege alta pardoseala. Ideea e ca, investitia de inceput este atragatoare, dat fiind faptul ca este mai ieftina decat o pardoseala de calitate, insa pe parcurs, reconditionarile si peticirile pe care le faci de-a lungul timpului, costa. Si costa mai mult decat daca ai fi ales o pardoseala de calitate la inceput.

Si nu in ultimul rand, imaginea atelierului sau a service-ului tau conteaza! O vopsea crapata sau exfoliata iti afecteaza imaginea foarte mult si vei sta cu grija sa nu mai crape in alta parte sau sa arate mai rau decat arata deja.

Acesta este un articol informativ, scris din experienta, menit sa va ajute sa luati decizia corecta in ceea ce priveste pardoseala atelierului sau service-ului vostru! Daca aveti nelamuriri, ne puteti contacta oricand. :)

 

 

Share this content

Add a comment

 (with http://)