1234 (201 products)

Ultimele recenzii ale produselor

The customer has rated the product but has not posted a review, or the review is pending moderation
De Robert Dalcu Robert Dalcu pe mar 26, 2018
The customer has rated the product but has not posted a review, or the review is pending moderation
De Robert Dalcu Robert Dalcu pe feb 13, 2018
The customer has rated the product but has not posted a review, or the review is pending moderation
De Emil Secota Emil Secota pe ian 11, 2018

Recenziile magazinului ( 0 ) RSS Feed
0 1 2 3 4 (0/5)

Momentan nu exista niciun review al magazinului

Pardoseala pentru terenul de baschet

Published : 2018-09-20 17:45:17
Categories : Articole informative

Astazi vorbim despre Pardoseala pentru terenul de baschet! La fel ca multe alte sporturi, acesta se poate practica atat indoor, cat si outdoor. In principiu, un teren de baschet, la fel ca oricare alt teren, trebuie construit si amenajat astfel incat jocul sa se desfasoare in conditii normale si sa ajute jucatorii sa faca performanta.

Componenta principala a unui teren este pardoeala, deci este foarte importanta. Confortabilitatea, aderenta si rezistenta sunt calitati “must have”. Daca rezista foarte bine in timp, atat la trafic intens, cat si la greutate si socuri mecanice, cu atat mai bine.

Asa cum v-am obisnuit, urmeaza sa cunoastem dimensiunile acestuia. Ca jocul sa se desfasoare in conditii optime, terenul de baschet trebuie sa aiba o suprafata de 28x15m. Dimensiunile suprafetei de joc sunt urmatoarele:

- lungime 28 m

- latime 15m

- inaltimea cosurilor trebuie sa fie de 3.95m

Pardoselile sunt concepute astfel incat practicarea sporturilor sa se desfasoare in conditii propice dezvoltarii. Ele trebuie sa fie rezistente la frecare, socuri mecanice, deformare, uzura etc.

De altfel, pentru terenurile outdoor, pardoselile acestora trebuie sa fie rezistente la intemperii si sa aiba caracteristici optime si sigure. Tipurile de pardoseala pe care noi le propunem pentru construirea unui teren de baschet outdoor sunt:

·         Fonner sport de exterior (pardoseala modulara din polipropilena, care se monteaza usor prin imbinare, datorita sistemului interlocking si este facuta special pentru a rezista la conditiile meteo nefavorabile si la temperaturi extreme)

·         pardoseli poliuretanice tip tartan (tartan-ul este un material special din mastic sintetic elastic, folosit pentru amenajarea pistelor de atletism si a terenurilor sportive pentru a impermeabiliza si a mari rezistenta terenului la intemperii)

Pentru terenurilor de baschet indoor, recomandam folosirea urmatoarelor pardoseli:

·         Fonner Sport de interior (varianta de interior, neventilata, a pardoselii Fonner Sport de exterior.)

·         Flexi-Tile (pardoseala modulara din PVC care se monteaza tot prin imbinare, fiind antiderapanta este perfecta pentru terenurile indoor)

·         Parchet sportiv

·         Suprafete turnate indoor (pardoseli din cauciuc turnat, usor de intretinut si rezistente)

 

Oricare din aceste pardoseli reprezinta o alegere excelenta pentru un teren de baschet. Daca iti doresti mai multe detalii despre pardoselile sportive, poti “rasfoi” paginile virtuale ale site-ului nostru si daca nu gasesti ce cauti, ne poti contacta oricand!

 

Share this content

Add a comment

 (with http://)