×

Categorii

Diferenta dintre Pardoseala modulara si Epoxidica! Partea II

Publicat: 2017-09-27 15:13:13
Categorii: Articole informative

Instalarea unei podele noi intr-o unitate industriala, depozit sau fabrica

Cel mai mare dezavantaj al rasinilor epoxidice este faptul ca trebuie eliberata toata zona unde aceasta va fi aplicata, deoarece trebuie aplicata toata o data, nu pe portiuni. Asta inseamna ca trebuie scoasa mobila, aparatura, absolut tot ce ar putea ocupa podeaua. Daca aveti deja un business in desfasurare, asta ar insemna in primul rand pierdere de bani, deoarece trebuie oprita activitatea. De asemenea, daca aveti in cladire masinarii mari, echipamente, obiecte voluminoase, doar manevrarea lor ar costa destul de mult.

Mai departe trebuie pregatit stratul suport.
Pregatirea stratului suport inseamna de cele mai multe ori indepartarea unui material existent, care implica, de obicei, macinarea. Nu cred ca mai trebuie specificat cat praf si dezordine implica acest proces, pe langa timp si bani.
Daca aplicati rasina pe o podea de beton, va trebui sa va asigurati ca nu a absorbit substante chimice de-a lungul timpului si ca nu are umiditate.
Nu faceti greseala de a considera ca este optional. Daca oricare dintre aceste lucruri sunt ascunse adanc în podeaua de beton, acestea se vor ridica treptat la suprafata si va vor sparge pardoseala din rasina în cateva luni, daca nu va ocupati de ele în mod corespunzator.
Exista mai multe tratamente profesionale pentru umiditate si chimicale. Dar si acestea sunt destul de costisitoare si consumatoare de timp (timpi de tratare, absorbtie, aplicare, uscare etc).

Instalarea podelei intr-o cladire noua
Daca aplicati rasina pe beton nou, va trebui sa asteptati foarte mult sa se usuce. Iar betonul nou turnat se are timp de uscare destul de mare.
De exemplu, un beton de 6 cm are nevoie de aproximativ 8 saptamani de uscare, conform producatorilor si constructorilor. Iar pentru zone unde vor fi stivuitoare sau masini grele, este nevoie de strat de beton mult mai gros.

Placile modulare ventilate, datorita structurii lor, lasa umiditatea sa se evapore si pot fi instalate de indata ce betonul este uscat si poate fi utilizat. De asemenea, betonul va continua sa se usuce, placile fiind ventilate, pe masura ce incepeti amenajarea spatiului respectiv. Pardoseala sub forma de placi modulare va proteja betonul de trafic, vehicule si de impactul masinariilor.
Dupa cum v-ati dat seama, montarea unei pardoseli din rasina necesita expertiza si timp si nici nu poate fi turnata atat de repede. Si iar ne aducem aminte de timpul pierdut si banii cheltuiti.

De ce o pardoseala modulara din PP sau PVC este mai usor de intretinut decat o podea cu rasina epoxidica?
Betonul este turnat in placi si se folosesc imbinari de dilatare pentru a ii permite sa se miste. In timp, din cauza acestui aspect, in rasina pot aparea fisuri.
Ati putea încerca sa remediati acest lucru local si sa sperati ca nimeni nu va observa si ca nu vor mai aparea alte fisuri, insa realitatea intr-un mediu industrial ocupat este ca, odata ce se va întâmpla, va deveni mai rau, deoarece marfurile grele, stivuitoarele si paletii vor avea un impact zilnic asupra acesteia.

Durabilitatea si mediul înconjurator - cât de verde sau durabila este o podea cu rasina epoxidica in comparatie cu placile PP?
Proprietatile rasinii epoxidice variaza dar, în general, lucrati cu substante chimice puternice. La un moment dat aceasta va trebui indepartata si aruncata, iar acest lucru poate avea o amprenta destul de mare asupra mediului.
In schimb, pardoselile PP modulare pot fi indepartate cu usurinta oricand datorita sistemului de prindere dintre placi. De asemenea, majoritatea producatorilor se ofera sa colecteze placile vechi pe care le-au comercializat in trecut si sa le recicleze, astfel incat pot produce o noua generatie de pardoseli. Deci, din perspectiva durabilita?ii, pardoselile PP sunt o solutie mai buna.


Distribuie:

Ai un proiect? Scrie-ne aici