×

Categorii

Ce montam intr-o sala de sport

Publicat: 2018-03-02 17:52:59
Categorii: Articole informative

Salile de sport sunt o necesitate in viata de zi cu zi. Fie ca vorbim despre salile de sport pentru competitii profesioniste, fie ca este vorba despre sali private, pentru antrenamentul amatorilor, existenta acestora nu este o fita de ultima ora, ci un lucru esential. Este vorba despre dezvoltarea sanatoasa a copiilor, dar si a adultilor ce doresc sa se mentina in forma. Salile de sport pot fi destinate multiplelor discipline precum fotbalul, handbalul, basketul etc. Indiferent de destinatia acestora, amenajarea, dar si mentinerea lor sunt procese costisitoare ce presupun multa responsabilitate. De ce? Daca intr-o sala de sport nu folosim materiale de calitate si care nu trebuie sa fie neaparat scumpe, riscam ca persoanele care folosesc sala sa sufere accidentari grave. In plus, si aspectul salii este  foarte important. Un loc frumos ii face pe sportivii profesionisti si amatori sa se simta bine si sa ajunga la performanta.

Un element extrem de important in sala de sport este podeaua. Daca inainte acestea necesitau lucrari complicate si costuri extrem de ridicate, acum au aparut optiuni mai rezistente, mai rapide si mai putin costisitoare. Este vorba despre pardoseala modulara de tip interlock-ing.

Cum spuneam, acest tip de pardoseala este mult mai ieftina decat una turnata. Se poate monta pe tipuri variate de suprafete, chiar daca acestea prezinta mici imperfectiuni. Doar in cazul unor stricaciuni majore ale suprafetei de montat, este necesar sa se faca mici reparatii inainte de aplicarea pardoselilor modulare. De asemenea, durabilitatea placilor de gen este foarte mare. Desi acestea se deterioreaza foarte greu, in cazul in care o astfel de neplacere are loc, placa respectiva se poate inlocui cu usurinta, fara a fi nevoie sa demontati intreaga suprafata sau sa efectuati lucrari costisioare si de anvergura. Se poate monta usor si intr-un timp extrem de scurt. Si in Romania putei gasi astfel de pardoseli disponibile la Smartfloors. Sunt comercializate mai multe tipuri si modele.

De exemplu, exista pardoselile Fonner si Felxi-Tile. Acestea sunt fabricate din polymer de inalta calitate, extrem de rezistent. Sunt disponibile in mai multe culori, dand astfel posibilitatea celui ce amenajeaza o sala de sport sa personalizeze locatia asa cum isi doreste. Astfel puteti opta pentru realizarea unui singur tip de suprafata sau a mai multor tipuri, in functie de dimensiunea salii. Cu acest gen de pardoseli se poate realiza un teren de fotbal in culori specifice sau un teren de basket etc. Deoarece se demonteaza la fel de usor precum se monteaza, aceste pardoseli se pot muta si schimba in orice moment. Doriti ca sala sa fie destinata unor sporturi multiple, dar nu aveti loc suficient? Nu va faceti probleme. Achizitionati pardoseli ce va pot incorpora terenul dorit, le depozitati si le montati atunci cand evenimentul pentru sportul respectiv are loc.

Fonner Sport de interior se prezinta sub forma de placi neventilate in polipropilena. Ele pot fi curatate rapid cu mopul si se monteaza la fel de usor ca Fonner Vents sau Flexi-Tile. Aceasta pardoseala este destinata montarii, exclusiv, in salile de sport. Placile rezista la trafic intens si la variatii de temperatura -atat iarna la temperaturi negative, cat si vara la peste 40 de grade. Ele sunt rezistente si la greutate, putand suporta cu usurinta greutatea aparatelor. Avantajul acestora este faptul ca sunt modulare si pot fi montate/demontate sau relocate ori de cate ori este nevoie, fara a se deteriora.

In plus, modul in care sunt create permite o curatare si un drenaj rapid. Datorita acestui aspect, pe suprafata pardoselilor modulare nu se pastreaza umezeala.

De asemenea, sunt ideale pentru salile de sport deoarece aceste suprafete sunt antiderapante. Astfel riscul de accidente in timpul meciurilor sau practicarii oricarei ale discipline este foarte redus.

Sunt extrem de rezistente la temeraturi ridicate, dar si la frig. Deci, nu va faceti griji in privinta variatiilor de temperatura in cazul in care trebuie sa le depozitati, de exemplu, intr-o hala neincalzita. Pardoselile de la Smartfloors nu vor avea de suferit.

Distribuie:

Ai un proiect? Scrie-ne aici