×

Categorii

Turnare sapa autonivelanta peste gresie. Cum se face ?

Publicat: 2021-10-13 18:56:23
Categorii: Articole informative

Turnare sapa autonivelanta peste gresie ? Tot ce trebuie sa stii

Se intampla deseori sa avem nevoie de restaurat o pardoseala care are instalata gresie, placi ceramice sau piatra. Decopertarea gresiei este foarte costisitoare si se intampla sa vina si cu alte probleme ulterioare. 

Fie ramane diferenta de nivel prea mare, fie nu se decoperteaza foarte bine si trebuie turnata o sapa grosiera, fie timpul pe care il avem la dispozitie nu ne permite lucrari de santier ample. 

Astfel ajungem la varianta de a fi nevoiti sa turnam sapa autonivelanta peste gresie.

Mai jos vom explica in cativa pasi, foarte detaliati ce presupune o operatiune de turnare sapa autonivelanta peste gresie.

Mai jos gasiti si un video pe care noi l-am pregatit. Va invitam sa va alaturati canalului nostru si pentru alte filmari. 

1. Cum pregatim stratul suport ?

Stratul suport trebuie sa fie foarte curat, fara urme de vopsele, urme de materiale dupa renovare, grasimi sau alte solutii care pot afecta priza pe gresie.

In cazul de fata am turnat sapa autonivelanta peste o gresie foarte lucioasa care avea si diverse materiale pe aceasta. 

In primul rand trebuie verifiata umiditatea. Chiar daca este o pardoseala veche, pe deplin uscata, nu trebuie sa avem scurgeri de apa, infiltratii sau umiditate in aceasta.

Dupa ce verificam umiditatea, indepartam resturile de materiale, vopsea de pe gresie. Noi am folosit un razuitor, insa se poate folosi si un spaclu, dalta, sau alt obiect pe care il avem la indemana.

Pentru degresare am folosit un detergent profesional, pe baza de enzime, Detergent Eco Industrial AB DD4416 care se dilueaza si are o putere de curatare foarte mare. L-am diluat in apa si l-am folosit cu mopul. Am mai facut o trecere cu mopul pentru limpezire.

2. Ce amorsa folosim ?

Noi folosim doar produse de calitate superioara. Sunt lucrari unde nu ne putem asuma riscul de a avea probleme din cauza produselor de calitate indoielnica. Astfel ca pentru o diferenta mica de pret, preferam sa putem oferi clientilor o lucrare de calitate si garantia pentru aceasta.

Pentru acaesta lucrare am folosit Amorsa Mapei ECO Prim Grim Plus 5 Kg.

Ce are special aceasta amorsa ?

Este o amorsa gata de utilizare ce contine rasini sintetice si siliciu. Dupa aplicare ofera o punte foarte aderenta peste care se poate aplica sapa autonivelanta.

Am aplicat amorsa cu trafaletul. Este foarte important ca la aplicare sa fie respectate temperaturile, timpii de uscare iar in rosturile sa fie amorsate foarte bine, deoarece absorbtia in rosturi este diferita de restul placii. 

Ca si consum este bine sa respectati consumul dat de producator ca sa obtineti o aderenta potrivita.

p.s Nu a fost nevoie sa matuim / slefuim gresia inainte. 

3. Ce tip de sapa autonivelanta folosim ?

Am folosit Sapa Autonivelanta Mapei Ultraplan Eco cu intarire si uscare rapida. Este o sapa autonivelanta care se poate turna in grosimi de pana la 10mm.

Ofera un strat suport solid, finisat foarte bine si care se preteaza pentru pardoselile elastice precum covor PVC, linoleum, dar si pentru parchet sau LVT. 

4. Cum se toarna sapa autonivelanta peste gresie ?

Pentru a turna sapa autonivelanta peste gresie, aveti nevoie de un vas, un mixer si o gletiera pentru a o nivela si un trafalet cu tepi pentru aerare. 

Fiindca turnam sapa autonivelanta peste gresie, este recomandam sa o turnam in grosime putin mai mare decat de obicei deoarece exista riscul ca rosturile sa fie vizibile daca sapa autonivelanta are o grosime prea mica. Noi am turnat in grosime de aproximativ 4-5mm. 

Este foarte important sa respectati cantitatea de apa pe care o recomanda producatorul. Astfel stiti ca veti obtine exact consistenta dorita.

Dupa mixare incepeti si turnati in fasii dinspre capatul camerei spre usa. Fasiile sa aiba undeva la 20-40cm latime. 

Pe masura ce turnati sapa autonivelanta va trebui sa faceti si cateva treceri cu trafaletul cu tepi. Pe langa aerare, acesta are si rol de nivelare.

Sapa Autonivelanta Mapei Ultraplan Eco trage foarte repede, asa ca este nevoie sa va miscati foarte repede. Este pietonabil dupa 3-4 ore iar finisajul se poate aplica dupa 24-48h. Noi recomandam sa verificati cu atentie uscarea sapei inainte de aplicarea finisajului fiindca exista si posibilitatea ca aceasta sa nu se usuce uniform.

Pana acum nu am intampinat probleme cu produsele Mapei si le recomandam cu toata increderea. 

Distribuie:

Ai un proiect? Scrie-ne aici