×

Categorii

Pardoseala pentru terasa? Pardoseala flotanta din gresie de exterior!

Publicat: 2022-06-28 18:20:44
Categorii: Lucrari finalizate

Pardoseala pentru terasa? Pardoseala flotanta din gresie de exterior!

Am finalizat de amenajat o terasa intr-un penthouse din Bucuresti. Am instalat o pardoseala flotanta flotanta din gresie de exterior folosint sistemul de ploturi de la Progress Profiles, mai exact Prosupport Tube.

De ce sa alegeti un sistem de pardoseala flotanta ? 

Suprafata este drenata

Este antiderapanta

Nu se mai formeaza balti

Suprafata este perfect plana

Izoleaza termic planseul

Protejeaza hidroizolatia

Rezolva problemele de nivel

Se poate umbla sub ea in caz ca apar infiltratii sau alte probleme

Gresia de exterior pentru pardoseala flotanta

Clientul a ales o gresie de exterior premium, produsa in Italia de catre producatorul Casalgrande Padana. Modelul ales este din colectia Kerblock , culoarea Beige. 

A ales o culoare calda, foarte usor de curatat, in nuante de crem. Kerblock are un relief destul de proeminent. In special in varianta GRIP care are un rating de aderenta R12. 

Ce am observat la montaj? Placile sunt perfect plane. Nu au burta sau alte imperfectiuni. 

Sunt perfect patrate. Am intalnit si alte tipuri de gresie unde se intampla ca unele placi sa nu fie perfect patrate.

Ce se intampla in acest caz? Rostul dintre palci nu mai iese perfect. Spre deosebire de montajul pe adeziv unde diferentele se pot prelua, in cazul ploturilor orice imperfectiune se observa. 

Ploturi pentru pardoseala flotanta

Ploturile folosite au de la Progress Profiles prosupport tube 34-54 mm reglabile si autonivelante si ploturi Progress Profiles prosupport tube 54-74 mm. 

De altfel am folosit si garniturile de cauciuc antizgomot si antialunecare. Aceste garnituri ofera o stabilitate mai mare placilor pe ploturi. Placa nu va mai aluneca in laterale, iar priza pe plot va fi mult mai aderenta. 

Astfel rosturile dintre placi nu se vor deforma iar aspectul va fi foarte bun. 

Instalare pardoseala flotanta

Stratul suport a fost din hidroizolatie din membrana bituminoasa. Panta a fost de aproximatvi 1.5 – 2% si avea mai multe denivelari. Ploturile s-au asezat foarte bine. Datorita faptului ca sunt autonivelante, nu a fost necesar sa adaugam corectoare de panta sau alte elemente in plus.

Un alt avantaj pentru ploturile pentru pardoseala flotanta Progress Profiles este diametrul. Deaorece baza are 210mm acestea pot fi montate direct peste membrana fara a crea probleme. Greutatea / cm2 este mult mai mica decat in cazul ploturilor care au diamentrul de 13-15 cm.

 

 

 

Distribuie:

Ai un proiect? Scrie-ne aici