×

Categorii

Montare covor PVC - Cabinet medical

Publicat: 2021-08-26 16:39:48
Categorii: Lucrari finalizate

Montare covor PVC - Cabinet medical

Am finalizat o lucrare de instalare a unui Covor PVC intr-un cabinet medical.

Vedeti ce am reusit sa facem in clipul de mai jos! Se putea mai bine ?

Ce covor PVC am folosit? 

Am ales un covor PVC Antibacterian si antifungicid de la producatorul Gerflor din gama Premium. Indiana Pago 4004, de culoare gri antracit si cu efecte de cristale in culoare turcoaz. 

Intr-un cabinet medical este recomantat un covor PVC antibacterian, iar tipul de instalare sa fie cu ridicare pe perete in scafa. 

Foarte important in domeniul medical este tipul de protectie de care beneficiaza covorul PVC. Deoarece se folosesc diferite solutii pe baza de alcool, iodina, eosina, betadina, acestea pot sa pateze foarte usor covorul PVC. 

Pentru a nu avea aceste probleme am ales un covor PVC cu tratament Evercare care protejeaza suprafata impotriva solutiilor care il pot pata.

Un alt factor foarte important, este comfortul acustic. Modelul ales este in varianta comfort, care amortizeaza sunetele. Are pe spate un strat de izolatie fonica, care il face sa amelioreze sunetele pasilor, dar si sunetele care vin de la etajele inferioare.

Tip montare covor PVC? 

Instalarea corecta a unui covor PVC presupune lipirea acestuia cu adeziv si lipirea covorului cu cordon de sudura. Foarte important este ca covorul PVC sa fie ridicat pe perete. Pentru a putea fi ridicat pe perete la un unghi care sa permita curatatea optima, este necesara folosirea coltarelor si a profilului de terminatie.

Mai jos vom explica fiecare pas pe care l-am urmat pentru a avea o lucrare calitativa si pe care o putem garanta.

Pasi instalare covor PVC ? 

Foarte important in executia unui montaj covor PVC este pregatirea stratului suport. Daca dorim un covor PVC sau linoleum de calitate, atunci trebuie sa respectam cu strictete cateva conditii. 

Stratul suport trebuie sa fie pregatit corect, cu materiale de calitate si cu respectarea specificatiilor tehnice pentru fiecare material in parte. 

In cazul de fata stratul suport avea instalata deja o sapa grosiera care era uscata pe deplin. 

1. Am verificat umiditatea din sapa existenta.

2. Am curatat stratul suport de reziduri si de praf.

3. Am aplicat o amorsa Mapei Primer G, care se foloseste pentru straturi absorbante

4. Dupa aplicarea amorsei am turnat o sapa autonivelanta. Am folosit o sapa autonivelanta pe baza de ciment, de o calitate foarte buna, Mapei Ultraplan Eco

5. Dupa ce sapa autonivelanta s-a uscat am slefuit sapa autonivelanta pentru a elimina eventualele imperfectiuni sau praful de ciment rezultat. Acest pas l-am facut cu o masina de slefuit.

6. O data slefuit stratul suport am trecut la urmatoarea operatiune, aplicarea profilelor de colt si profilelor de terminatie

7. Pentru a avea o lipire corecta si rapida pe perete am folosit o banda adeziva speciala pentru covoarele din PVC, de la Mapei Mapecontact.

8. Dupa ce tot perimetrul a fost pregatit, trecem la urmatoarea etapa din montarea covorului PVC. Incepem sa aplicam adezivul. Folosim un adeziv pe baza de dispersie apoasa, care se aplica cu spatula. 

Am ales adezivul Mapei Ultrabond ECO 380. 

9. Asteptam ca adezivul sa faca priza, apoi aplicam rola de covor PVC Geflor peste adeziv. 

10. Cu ajutorul plutei intindem covorul PVC si scoatem bulele de aer de sub el. Pasul acesta este foarte important si necesita o atentie sporita. 

11. Dupa intindere incepem lipirea covorului PVC pe scafa si taierea surplusului de material. 

12. Printre ultimii pasi, dar si unul dintre cei mai complicati este decuparea colturilor si sudarea acestora cu cordon de sudura. 

13. Dupa sudura tuturor imbinarilor si a colturilor kituim profilele de pe perete pentru a avea un aspect vizual perfect.

Ce materiale am folosit ? 

In acest proiect am folosit un covor PVC Gerflor Premium colectia Indiana Pago 4004 cu strat comfort. 

Pentru instalare covor PVC folosim doar materiale de calitate foarte buna. Lucram cu producatorul Mapei deoarece nu apar probleme si putem oferi beneficiarului o lucrare care o sa dureze si de care va fi multumit.

Echipa instalare covor PVC

Avem o echipa specializata in instalare covor PVC, linoleum sau alte tipuri de pardoseli elastice. Ne concentram pe rezultate bune si tinem la imaginea noastra in fata clientului. 

Garantie

Atat timp cat folosim un Covor PVC si materiale de calitate, putem oferi o garantie atat pentru montaj cat si pentru produs. Rezultatul este foarte important pentru noi si reprezinta cartea noastra de vizita. 

Suntem direct interesati sa avem feedback pozitiv din partea clientilor. 

Distribuie:

Ai un proiect? Scrie-ne aici